Venice Boekhouding

Venice Boekhouding is een algemeen boekhoudprogramma gebaseerd op het minimum genormaliseerd rekeningenstelsel. U voldoet er moeiteloos mee aan alle wettelijke verplichtingen of u nu de boekhouding voert voor een klein, een middelgroot of een groot bedrijf of als accountant voor een onbeperkt aantal dossiers van uiteenlopende grootte. Tal van duidelijke rapporten, overzichten en vlotte exportmogelijkheden maken van Venice Boekhouding steeds dé bron van informatie om elke bedrijfssituatie op de voet te volgen.

 

Efficiënte input

Alle input verloopt bijzonder efficiënt en de btw-aangifte, de jaarlijkse listing en de intracommunautaire opgave kunnen elektronisch worden ingediend. Standaard beschikt Venice over een ganse rits tijdbesparende functionaliteiten. 

Het spreekt voor zich dat u met Venice Boekhouding de vier basisdocumenten ‘Aankopen’, ‘Verkopen’, ‘Financieel’ en ‘Diverse’ kan inbrengen.

Venice Boekhouding, volledig gebaseerd op de intuïtieve Windows-gebruikersinterface, is een zeer vlot en gemakkelijk aan te leren programma. Het programma werkt echt in multitasking en biedt perfect geïntegreerde Windows-functionaliteiten. U hoeft bijvoorbeeld een boekingsmodule niet te verlaten om een klant of een leverancier toe te voegen of om een algemene rekening te raadplegen!

  • Verwerking van CODA-berichten (gecodeerde elektronische dagafschriften)

Venice in the cloud

Met Venice via ASP kunt u Venice gebruiken via het internet. Zo kunt u er overal en altijd aan werken. Het enige dat u nodig hebt is een pc met internetverbinding.

Meer over onze cloud oplossing

Basisgegevens

En uiteraard zijn de basisfiches voor de firmagegevens, de klanten, de leveranciers en de financiële instellingen aanwezig. Maar ook onmisbare hulpbestanden voor munten, landen, postcodes en koersen zijn aanwezig. Het standaard genormaliseerd rekeningenstelsel dat gebruiksklaar wordt meegeleverd is bovendien volledig aanpasbaar aan uw specifieke noden.

Ook dagboeken, elk met hun eigen nummering, kunt u onbeperkt aanmaken. Het aantal dossiers waarvoor u de boekhouding voert en het aantal boekjaren binnen elk dossier is onbeperkt. Het begin en het einde van een boekjaar is trouwens naar wens instelbaar en hoeft niet noodzakelijk gelijk te zijn aan het begin en het einde van een kalenderjaar. De verschillende boekjaren moeten natuurlijk wel op elkaar aansluiten.

 

Boekingsvoorstel

Per document kunnen tot 10.000 boekingslijnen ingevoerd worden. Het boeken kan daarbij volledig manueel, vertrekkend van een blanco ingavescherm, maar u kunt ook vertrekken van voorgekauwde boekingsvoorstellen die u zelf onbeperkt kunt aanmaken. Dergelijk boekingsvoorstel roept u op tijdens het boeken of u kunt het rechtstreeks koppelen aan een klant of een leverancier zodat het automatisch wordt ingevuld bij het aanmaken van een nieuw document.

Documenten in vreemde munt en herwaarderingen zijn in Venice Boekhouding uitgebreid aanwezig. Een bestand met alle muntcodes ter wereld wordt standaard meegeleverd. Eventuele koersverschillen tussen het tijdstip van inboeken van een document en het afpunten ervan worden volledig automatisch op de juiste rekeningen geboekt. Ook over afrondingsverschillen hoeft u zich geen zorgen te maken. De balans blijft altijd in evenwicht!

Het ingeven van een financiële boeking gebeurt heel snel doordat u onmiddellijk kunt zoeken op bedrag, OGM-nummer of documentnummer. Nog sneller en efficiënter is de automatische verwerking van CODA-bestanden. Deze functionaliteit is standaard voorzien in Venice Boekhouding!

Boekhoudverkenner

Met de boekhoudverkenner kunt u op elk moment razendsnel de volledige historiek van uw boekhouding consulteren. Een lijst van de documenten, de opsplitsing van een document, de historiek van een rekening, de individuele rekeningen van klanten en leveranciers, de historiek van de betalingen … noem maar op.

 

Rapporten en balansen

U beschikt over tal van ingebouwde rapporten om uw boekhoudkundige gegevens te raadplegen en te archiveren. Er zijn verschillende balansen: de proef- en saldibalans, de alternatieve balans, de fiscale balans (met bijhorende interne jaarrekening) en de samenvattende balans. Meer details krijgt u via de fiscale boeken, het grootboek, de historiek van boekingen, de individuele rekeningen, het journaal, de maandsaldo’s en de omzetlijsten.

De betalingsopvolging doet u via documenten als financiële planning, uittreksels, rappels en vervaldagboek. U bepaalt volledig zelf na hoeveel dagen een klant een rappel moet ontvangen, hoe streng die rappel klinkt, hoeveel verwijlintresten u aanrekent en of u al dan niet rappelkosten in rekening brengt. Voor verdere gedetailleerde betalingsopvolging, kan u per verkoopdocument bovendien een ‘juridische status’ bijhouden.

 

Aangiftes

Natuurlijk zijn ook de btw-aangifte, de klantenlisting en de IC-opgave standaard beschikbaar. Al deze lijsten kunnen in elektronisch formaat worden aangegeven via Intervat. Naast deze elektronische aangiftes, kunnen ze uiteraard steeds in pdf worden geconsulteerd en geprint.

Beschikt u ook over Venice Facturatie & Stock, dan kunt u snel alle verkoopdocumenten doorsturen naar het gepaste verkoopdagboek. De waarde van de verkochte artikelen, de eventuele voorschotten en desgewenst de aantallen worden daarbij automatisch op de door u aangegeven rekeningen geboekt.

Venice Boekhouding is in zijn basisversie een heel uitgebreid werkinstrument. Voor wie nog verder wil gaan, zijn er tal van opties beschikbaar. Door deze modulaire opbouw kunt u zelf een combinatie samenstellen die perfect afgestemd is op uw behoeftes.