Voor de accountant van morgen

Van klassiek boekhouder naar strategisch adviseur

In uw rol als accountant wenst u uw klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Naast de neerlegging van de jaarrekening en de nodige wettelijke aangiftes, wilt u uw rol als strategisch adviseur perfect invullen. U wenst een proactieve rol te spelen in de bedrijfsvoering van uw klant op vlak van strategische planning, cash flow management, personeelszaken enz. Een verhoging in de werkdruk bij maand- en/of kwartaalaangevers wilt u hierbij zoveel mogelijk vermijden.

Unit4 biedt u de oplossing! U werkt efficiënt samen met uw klanten, de inkomende documentenstroom wordt gedigitaliseerd en uw klant krijgt real time inzicht in zijn bedrijfsadministratie. De accountant van morgen berust op drie pijlers:

 • Unit4 Venice Online
 • Unit4 Management Monitor
 • Unit4 One Archive

Met Unit4 bent u klaar voor de toekomst en maakt u de sprong naar strategisch adviseur!

Voordelen voor de accountant

 • Volledig in de cloud: steeds en overal toegang, geen IT-zorgen, altijd de laatste versie.
 • Vermindering van piekmomenten: u krijgt grip op uw tijdsbesteding en kunt werkzaamheden beter spreiden.
 • Tijdrovende processen maximaal automatiseren.
 • Minder uren aan lage marge zorgen voor meer omzet en tijd voor adviesverlening.
 • U maakt de stap van klassieke boekhouder naar proactieve adviseur.

 

Voordelen voor uw klanten

 • Online werken biedt 24/7 real time inzicht in uw bedrijfsadministratie.
 • Optimale samenwerking met de accountant.
 • Met lagere kosten een maximaal resultaat behalen

Unit4 Venice Online

Doordat u online samenwerkt met uw klant kunt u efficiënter werken en sneller inspelen op veranderingen. Als accountant krijgt u meteen onbeperkte toegang tot alle dossiers waarvoor u de boekhouding voert. Dat levert niet alleen voor u maar ook voor uw klanten tal van voordelen op.

U beheert de volledige administratie van uw klant in Unit4 Venice Online. Alle input verloopt bijzonder efficiënt en de btw-aangifte, de jaarlijkse listing en de intracommunautaire opgave worden elektronisch ingediend. Standaard beschikt Venice over een ganse rits tijdbesparende functionaliteiten zoals de verwerking van CODA-bestanden, het inlezen van elektronische aankoopfacturen en de online controle van ondernemingsnummers via de VIES-gegevensdatabank.

 

Unit4 Venice Management Monitor

Om uw klant inzicht te geven in zijn financiële situatie kunt u hem uitnodigen voor het gebruik van de Management Monitor. De Management Monitor is een online dashboard dat toegankelijk is via internet en op alle mobiele apparaten geraadpleegd kan worden. Dit dashboard toont uw klant zaken als resultaat, omzet, vergelijking kosten-opbrengsten, nog te ontvangen bedragen en nog te betalen facturen.

Prijs: gratis

Om de efficiëntie en snelheid van werken nog verder door te voeren én uw klant een nog actueler inzicht te bieden in zijn cijfers, kan uw klant vanuit de Management Monitor binnenkort een aantal werkzaamheden zelf uitvoeren zoals het opmaken van verkoopfacturen en het betaalbaar stellen van aankoopfacturen.

 

Unit4 One Archive

Dankzij de geïntegreerde oplossing tussen Unit4 en One Archive krijgt u een online applicatie die u helpt om facturen eenvoudig, snel en elektronisch te verwerken in Unit4 Venice. U bepaalt zelf of u de facturen en kasbonnetjes via de app, e-mail of gewoon via de applicatie zelf aanlevert. Een gestandaardiseerde work flow zorgt ervoor dat facturen of automatisch geboekt worden of in een takenlijst terecht komen. Alle facturen worden uiteraard opgeslagen in het online archief.

Prijs: 1,00 EUR/maand/dossier en 0,29 EUR/factuur